Matematik

hurtig spørgsmål?

22. februar 2009 af stefan91 (Slettet)

løs ligning

log(x+2)-log x=2

har gjordt sådan:

log(x+2)-log x=2

log((x+2)/(x))=2    <=>     (x+2)/x=100     <=>      ((x+2)/x)-100=0

hva skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

Gang med x og træk sammen. Vær lige opmærksom på at ligningen kun er defineret for x>0


Svar #2
22. februar 2009 af stefan91 (Slettet)

kan du ikk vise det..kan ikk helt gennemskue det :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af peter lind

Det nemmeste er nok at bruge det mellemste udtryk i den sidste linie. Ganger du med x får du (x+2)=100x


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af Banjo_Næstved (Slettet)

Regn parentesen ud dvs ((x+2)/x) = x/x + 2/x = 1 + 2/x

træk derefter over så du har 2 / x = 100 - 1 = 99 => 2 = 99 x

Herfra kan du nok selv :)


Skriv et svar til: hurtig spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.