Matematik

Fitts lov. (svær opgave)

23. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Her er min opgave.

Fitts lov beskriver tidsforbruget T i en hurtig bevægelse, hvor en markør flyttes lodret fra en start-position på en computerskærm til en menubjælke. I en bestemt matematisk model benyttes følgende udgave af Fitts lov:

(*) T=122 * ln(2A/B) / ln2 - 32.

Hvor T er tidsforbruget, A  er afstanden fra startspositionen til menubjælken, og B er menubjælkens højde. Tiden T måles i millisekunder, og A og B måles i cm.

Benyt (*) til at bestemme tidsforbrugetn i bevægelsen, når afstanden fra startpositionen til menubjælken er 10cm, og menubjælken er 2 cm høj.

Benyt (*) til at bestemme forholdet A/B mellem afstanden fra startspositionen til menubjælken og menubjælkens højde, når det tager 500 millisekunder at nå menubjælken.

- jeg må ærlig erkende at jeg intet kendskab har til Fitts lov, så er rimelig forvirret. Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Det er sådan set lige meget om du har kendskab til selve loven, du skal blot benytte modellen. I den første er det blot at indsætte:

A = 10 og B = 2

I nummer 2 skal du indsætte T = 500 og isolere A/B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej

Du behøver ikke kende noget til Fitts lov for at løse opgaven. Du sætter bare dine tal ind og regner:

T = 122*ln(2A/B)/ln(2) - 32

T = 122*ln(2*10/2)/ln(2) - 32

T = 373

og

500 = 122*ln(2A/B)/ln(2) - 32

500 - 32 = 122*ln(2a/B)/ln(2)

468/122*ln(2) = ln(2a/B)

2,658958 = ln(2a/b)

ln-1(2,658958) = 2a/b

14,2814 = 2a/b

7,1407 = a/b

a/b er forholdet mellem a og b

hilsen

bernitt-matematik.dk


Svar #3
23. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Aj okay hvor er jeg dog dum, det kan jeg sku godt se nu.. :) Synes bare det blev lidt svært med alt det med startsposition og menubjælke uden egentlig at have et billed af situationen.

Men tak for hjælpen gutter :)


Skriv et svar til: Fitts lov. (svær opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.