Dansk

UdsagnsORD og NavneORD lol !! HURTIGT HASHAH

24. februar 2009 af gAz_2635 (Slettet)

 Hej har et spørgsmål ANG. Navneord og UdsagnsORD

Hvis jeg skal finde navne i en tekst som fex ;

"Han fløj over de små svaler og landede ved en hård konge"   *RANDOM TEKST*

Så skal man sætte en/et foran. Så Konge er et navneord, men når jeg skal skrive det ned og derefter bøje det, kan/må jeg godt skrive svaler? For det er jo tydeligvis et navneord også? En Svale, Svalen, OSv..

Men når der står :

Hvins navneord i teksten og skriv dem på linjerne herunder. Efter ordet skal du skrive ordets bøjninger. *HAR JEG SELV SKREVET, men det er noget lignende der står.. Har ik papirer* 

Første spørgsmål.. Er det et navneord??

*PS: Jeg går i sjette såå :D::D Lånte min bros bruger..*

Andet spørgsmål er udsagns ord.. At eller Jeg.. At løbe, Jeg løber. Men hvad hvis der står Jeg Skrev og så viderE???

SKYND JER AFLEVERES IMORGEN!!!! ,,., TAKKKKKKK


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af aa123 (Slettet)

Navneord finder du ved at sætte en/ et foran, 
Udsagnord kan du finde ved at sætte jeg foran. Udsagnord er bevægelser, f.eks. Jeg spiser, Jeg hopper

Han fløj over de små svaler og landede ved en hård konge
 

Udsagnsord i den her sætning =

Fløj, er bøjet i datid ,, Navneform at flyve, Nutid jeg flyver
landede er også bøjet i datid,, Navneform at lande ,, nutid jeg lander

Navneord i sætningen: Svaler og konge..

Når der f.eks står " jeg skrev " er skrev stadig et udsagnsord bøjet i datid..

Prøvede at hjælpe diig, Spørg hvis det er :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2009 af innocenteyes (Slettet)

Papir er et navneord, hvis det er det du mener?

Udsagnsord = dem du kan sætte at OG jeg foran.

Navneord = dem du kan sætte en OG et foran

Hvis der står: jeg skrev et brev til min ven, så er skrev et udsagnsord, fordi skrev er en bøjning af at skrive.

håber du forstår.. ellers skriv igen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2009 af Articulation (Slettet)

Verbet - eller udsagnsordet - beskriver noget, man gør. Typisk ville du kunne sætte at eller jeg foran, alt afhængigt af, om det er bøjet efter de forskellige tider. Infinitiv-bøjninger vil man ikke kunne sætte jeg foran, mens du godt kan sætte jeg foran i en præsens-bøjning.

Substantivet - eller navneordet - er et OBJEKT, som du kan sætte en eller et foran (der er noget undtagelser, eksempelvis tøj, penge etc), men typisk er du ikke i tvivl.

Drejer det sig om sætningsled, så vil verballedet kunne have en "jeg-forbindelse", og det er det første du finder. Derefter kan du spørge "hvem eller hvad?" og derefter kan du finde dit akk. objekt (efter du har fundet subjektet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2009 af tineskytte (Slettet)

Hvis du skal finde udsagnsled og grundled, som jeg måske tror, det er det du leder efter så skal du;

Udsagnsord: Sætte jeg foran, dvs: jeg løber, jeg hopper, jeg spiser, men du må ikke lave den med jeg hoppe, og så tænke jamen det er da et udsagnsord? Ja, men IKKE et udsagnsled. Udsagnsled er kun noget eller nogen, som laver/gør noget!

Navneord: En eller et foran ordet, og her er der ingen men'er..

Håber det var det rigtige du skulle bruge, men ellers er det meget godt at vide alligevel.;)


Skriv et svar til: UdsagnsORD og NavneORD lol !! HURTIGT HASHAH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.