Matematik

forståelse af max.

27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

Jeg har lagt det her ind før, men jeg prøver igen, for jeg kan ikke få nogen hendvendelser.

f(x)=lnx-3x            x>0

Gør rede for at funktionen f har et maksimum.

Hvordan kan jeg gøre det, med få sætninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af mathon

1)  f '(x) = (1/x) - 3  x > 0

2)  ekstrema kræver
     f '(xo) = (1/xo) - 3 = 0

3)  monotoniforhold
    
 


Svar #2
27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

mmm mm det kan jeg godt se, men med sætninger ikke med tal...det er ren forståelse det her


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af mathon

differentialkvotientens fortegn  viser, om f(x) er voksende eller aftagende


hvis f '(x) i en omegn af et xo
har fortegnsvariationen +  0  -
er
f(xo) = fmax
 


Svar #4
27. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: forståelse af max.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.