Matematik
Sinus OSv.. hjælp
10. november 2004 af
KK_88 (Slettet)
Hej..
Jeg har virkelig brug for hjælp.. har lige været ti prøve i matematik og det eneste som jeg fik fejl i var sinus og conius..
F.x
så har man en sætning som hedder
2sinx=60
hvad betyder det.. og.. hvis man har en trekant.. den er 60 grader og sinus er 30 cm.. hvordan finder man så conius og om vent..
Glæder mig til at blive klogere :-)
Jeg har virkelig brug for hjælp.. har lige været ti prøve i matematik og det eneste som jeg fik fejl i var sinus og conius..
F.x
så har man en sætning som hedder
2sinx=60
hvad betyder det.. og.. hvis man har en trekant.. den er 60 grader og sinus er 30 cm.. hvordan finder man så conius og om vent..
Glæder mig til at blive klogere :-)
Svar #1
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Du mener sikkert, at en af vinklerne i trekanten er 60 grader.
Sinus og cosinus defineres ud fra enhedscirklen med radius 1. Afsæt et punkt P på cirklen og tegn liniestykket OP fra (0,0) til P.
Så er koordinaterne til P givet ved
x = cos(v)
y = sin(v)
Så P har koordinatsættet
P(cos(v),sin(v))
Eksempel:
Hvis v = 60 grader, så er
x = cos(60 grader) = 1/2
y = sin(60 grader) = (1/2)*sqrt(3)
Jeg forstår ikke dit spørgsmål til sidst. Hvad mener du med
"den er 60 grader og sinus er 30cm.." ?
Sinus til hvad? Er trekanten retvinklet? Har du opgaven, så du kan skrive den ned herinde?
//Singularity
Sinus og cosinus defineres ud fra enhedscirklen med radius 1. Afsæt et punkt P på cirklen og tegn liniestykket OP fra (0,0) til P.
Så er koordinaterne til P givet ved
x = cos(v)
y = sin(v)
Så P har koordinatsættet
P(cos(v),sin(v))
Eksempel:
Hvis v = 60 grader, så er
x = cos(60 grader) = 1/2
y = sin(60 grader) = (1/2)*sqrt(3)
Jeg forstår ikke dit spørgsmål til sidst. Hvad mener du med
"den er 60 grader og sinus er 30cm.." ?
Sinus til hvad? Er trekanten retvinklet? Har du opgaven, så du kan skrive den ned herinde?
//Singularity
Svar #2
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Du mener sikkert, at en af vinklerne i trekanten er 60 grader.
Sinus og cosinus defineres ud fra enhedscirklen med radius 1. Et punkt P afsættes på cirklen og liniestykket OP fra (0,0) til P tegnes. Vinklen mellem førsteaksen og OP kaldes v, med positiv omløbsretning mod uret.
Så er koordinaterne til P givet ved
x = cos(v)
y = sin(v)
og P har koordinatsættet
P(cos(v),sin(v))
Eksempel:
Hvis v = 60 grader, så er
x = cos(60 grader) = 1/2
y = sin(60 grader) = (1/2)*sqrt(3)
Jeg forstår ikke dit spørgsmål til sidst. Hvad mener du med
"den er 60 grader og sinus er 30cm.." ?
Sinus til hvad? Er trekanten retvinklet? Har du opgaven, så du kan skrive den ned herinde?
//Singularity
Sinus og cosinus defineres ud fra enhedscirklen med radius 1. Et punkt P afsættes på cirklen og liniestykket OP fra (0,0) til P tegnes. Vinklen mellem førsteaksen og OP kaldes v, med positiv omløbsretning mod uret.
Så er koordinaterne til P givet ved
x = cos(v)
y = sin(v)
og P har koordinatsættet
P(cos(v),sin(v))
Eksempel:
Hvis v = 60 grader, så er
x = cos(60 grader) = 1/2
y = sin(60 grader) = (1/2)*sqrt(3)
Jeg forstår ikke dit spørgsmål til sidst. Hvad mener du med
"den er 60 grader og sinus er 30cm.." ?
Sinus til hvad? Er trekanten retvinklet? Har du opgaven, så du kan skrive den ned herinde?
//Singularity
Skriv et svar til: Sinus OSv.. hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
