Matematik

Korteste afstand til punkt?

01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Hvilket punkt på parablen med ligningen y=x2 har den korteste afstand til punktet (0,1)?

Ved godt at den er skide nem, men tror at det er noget vi lærte i 1.g og hukommelsen er ikke just den bedste for mit vedkommende! :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2009 af peter lind

Kvadratet af afstanden fra (0,1) til (x,x2) er   (x-0)2+(x2-1)2


Svar #2
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

#1

Er ikek helt med? Er det ikek bare med at bruge afstandsformlen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2009 af peter lind

Lige netop. Det er det jeg gør.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)


Svar #5
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Kan du prøve at løse/vise hvordan man løser opgaven? kan simpelthen ikek se det for mig!


Svar #6
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Det skal lige siges at det er en opgave der høre under afsnittet monotoniforhold..


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2009 af peter lind

differentier f(x)=(x-0)2+(x2-1)2 og løs ligningen f' (x) = 0
 


Svar #8
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

f(x)=(x-0)2+(x2-1)2 ⇒ f '(x)=4·x3-2x=0⇔x= ((-sqrt2)/2) og x=0 og x=((sqrt2)/2)


Svar #9
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

HVad gøre jeg sÅ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2009 af peter lind

Så har du fundet dit svar. (√½,½)


Svar #11
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Mener du ikke:

(√½, -√½)

Og hvorfor får jeg 3 nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2009 af peter lind

Nej. Det punkt ligger ikke på parablen. Et punkt på parablen har koordinaterne (x, x2)

Der findes tre lokale ekstremaer. For x=0 er der et lokalt maksimum for x =+-kvrod(½) er der et lokale minima. Jeg var lidt vel hurtigt i min svar. (-√½ ,½) er også en løsning. Begge har samme afstand til (0,1)


Svar #13
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg er virkelig dårlig til mat. som du nok har opdaget derfor jeg hele tiden sprøge, vil gerne forstå det nemlig..

Vi har har næsten ige lært om monotoniforhold er du sikker op at din måde at finde løsningen på ikke er for kompliceret til mig?

Er der andre løsningsforslag, der er mere simplificerede?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2009 af peter lind

Jeg kan rent umiddelbart ikke se nogen anden måde.


Svar #15
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Ok tusind tak nu har jeg det lidt bedre!

Så sidder med anden opgave:

Jeg har en forskrift f(x)=(1/4)x4-x2

Jeg skulle finde monotoniforhold, nulpunkter og alt muligt andet hvilket jeg har gjort.

jeg mangler nu kun at opskrive ligninger for vandrette tangenter samt bestemme VM.

Jeg har fundet frem til at jeg har vandret vendetangent i 3 punkter, men kan umiddelbart ikek gennemskue hvordan jeg finder en ligning for disse, jeg har jo kun et punkt, netop det punkt hvor f ´(x)=0?


Svar #16
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Hmm tror jeg har fat i det, jeg skal løse f(x) hvor de fundne nulpunkter...


Skriv et svar til: Korteste afstand til punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.