Matematik

hjælp til ligning :D

01. marts 2009 af thomzz (Slettet)

please hjælp mig med denne ligning med udregninger :D bliver så taknemmelig....

6x-(37-13X)= 21X -(2+37)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

hæv minusparenteser ved at skifte for- og regnetegn

6x-37+13x = 21x -39


Svar #2
01. marts 2009 af thomzz (Slettet)

reducer udtrykket:

please hjælp med udregning.. :D

7(3a+b)-5(4a+2b).

tak på forhånd.... : D


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#1  Er det ikke kun fortegnene, der skifter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af CDJ (Slettet)

#3: Jeg ville umiddelbart sige, at det var regnetegnene, der ændredes? Så vidt jeg har forstået angiver et fortegn udelukkende hvorvidt tallet er positivt eller negativt, mens et regnetegn (eller en operator, om man vil) angiver om tallene eksempelvis skal adderes, subtraheres, multipliceres eller divideres? Imidlertid viser en hurtig Google-søgning, at "regnetegn" og "fortegn" - så vidt jeg kan se - i daglig tale bruges i flæng som synonymer. Den korrekte definition vil jeg ikke kloge mig mere på. Ikke desto mindre har mathon allerede hævet minusparenteserne og dermed allerede stortset besvaret spørgsmålet - at x = 1, når x efterfølgende isoleres i ligningen.


Skriv et svar til: hjælp til ligning :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.