Matematik

tangenter med samme hældningkoefficient

01. marts 2009 af frkjuliesen (Slettet)

Funktionen f har foreskriften f(x)=x^3+2x^2-5x-6

beregn ved hjælp af f ' koordinaterne til to punkter på grafen for f, således at tangenterne i de to punkter har samme hældningskoefficient.

Hvad gør jeg?

efter at have fundet f ' (x) = 3x^2+4x-5


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

vælg en hældning og indsæt den om løs din ligning med hensyn til x så vil du få to løsninger.


Svar #2
01. marts 2009 af frkjuliesen (Slettet)

Tusind tak, forvirrede mig at der ikke var oplyst en hældning :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

udfra de to x værdier kan du så finde dine paralelle tangenter


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2009 af mathon

f '(x) = 3x2+4x-5

f(x) har vandrette tangenter (som jo begge har hældningen 0)
for
f '(x) = 3x2+4x-5 = 0


Svar #5
01. marts 2009 af frkjuliesen (Slettet)

Jeg er åbenbart blank lige nu - hvordan er det lige jeg finder de to tangenter? ;D

Har x-værdierne -1,21 og -4,12


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2009 af mathon

x1 = (-2-√(19))/3    x2= (-2+√(19))/3

y1 = f(x1) = (-56+38√(19))/27          y2 = f(x2) = (-56-38√(19))/27


Svar #7
01. marts 2009 af frkjuliesen (Slettet)

hmm, forstår ikke det du gør der?


Skriv et svar til: tangenter med samme hældningkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.