Matematik

Kan man 'udregne' trekanten som kan tegnes omkring en cirkel

02. marts 2009 af zxcvbnm122 (Slettet)

Hvis jeg har radius på en cirkel, er der så nogen måde hvorpå jeg kan udregne den trekant man kan tegne omkring? for har en incircle (sorry ved ikke hvad det hedder på dansk) men skal bruge enten nogle vinkler / sider på den omgivne trekant.  Trekanten er isosceles - ligebenet mener jeg det er på dansk. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2009 af DennisDeH (Slettet)

Mener du en omskrevet cirkel? I det tilfælde; sinusrelationen a/sin(A)=b/sin(B)=c/sin(C)=2R.

Mener du indskrevet cirkel?: Brug formlerne for vinkelhalveringslinjerne og se om du kan få noget ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Der findes uendelig mange ligebenede trekanter med samme incirkel. Så svaret på dit spørgsmål er nej.

Og det er helt ok at tale om en trekants incirkel; og jo, isosceles hedder ligebenet på dansk.

I vedh. fil kan du se et par eksempler.

Vedhæftet fil:incirkel.doc

Svar #3
02. marts 2009 af zxcvbnm122 (Slettet)

så er jeg færdig med min opgave. tak for svar


Skriv et svar til: Kan man 'udregne' trekanten som kan tegnes omkring en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.