Matematik

(( Isolering af m ))

02. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Skal løse y = 10, for at finde m:

10 = 1,4 • 105 • 0,1288m

Nok skal m isoleres, men hvordan? Jeg aner ikke hvordan man isolere, og det er ret pinligt. Jeg kan lave 100 måder med m isoleret men jeg ved ikke hvilken der er den rigtige og hvorfor, eller hvorfor de andre er forkerte. Har derfor brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af dnadan (Slettet)

hint: log(a^x)=log(a)*x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af Bankier (Slettet)

m = 4.66


Svar #3
02. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Kunne I evt. udglatte det lidt. Forstår desværre ikke hvordan jeg skal bruge hintet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Generelt:

y=b*a^x

<=> del igennem med b

y/b=a^x

<=> logaritmen tages på begge sider(hvis eulerstal, e indgår brug da den naturlige logaritme)

log(y/b)=log(a^x)

<=> benyt hintet fra #1 og se hvad du nu får :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2009 af cepta (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2009 af cepta (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2009 af cepta (Slettet)


Svar #8
02. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Er det muligvis fordi jeg ikke betragter mig selv som den store matematiker, at jeg ikke kunne se at det var en eksp. funktion?

1000 tak dnadan du er en vidunderlig lærer :)
 


Skriv et svar til: (( Isolering af m ))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.