Matematik

Skæringspunkter, parabel og linie

02. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej alle!

Jeg er lige begyndt på mat B, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne her opgave og har desperat brug for hjælp.. Er der nogen der kan løse den samt forklare den?

På forhånd tusind tusind tak!

En parabel er givet ved:

y=-x^2+4x-7

en ret linje er givet ved

y=-4x + 3

Gør rede for, at parablen og linien skærer hinanden i to punkter.


Brugbart svar (3)

Svar #1
02. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

For at finde skæringspunkter sætter du de to ligninger lig hinanden, så får du:

x2+4x-7 = -4x+3
<=>
x2+8x-10=0
Nu skal du finde diskriminanten. hvis den opfylder at, d>0 er der to løsninger. Du behøver ikke finde dem, opgaven er løst, når du ser at d er positiv


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2009 af ostejohn (Slettet)

det er det samme som at gogge


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af Triiina (Slettet)

-10 hvor kommer de fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2016 af SådanDa

Træk det hele over på samme side:

x2+4x-7=-4x+3 <=> x2+4x-7+4x-3=-4x+4x+3-3 <=> x2+4x+4x-7-3=0 <=> x2+8x-10=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2016 af Triiina (Slettet)

det var da forståeligt :)

forstår du så sådan en ?  :)

Funktionerne f og g er givet ved

f (x) = -2x2- 0,5x - 3 og g (x) = 4,2x - 5 .

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g .


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2016 af SådanDa

Her har du igen en parabel (f(x)) og en ret linje (g(x)), så for at finde skæringspunkter mellem disse sættes de lige med hinanden, altså f(x)=g(x): -2x2-0,5x-3=4,2x-5 <=> -2x2-0,5x-4,2x-3+5=4,2x-4,2x-5+5

<=> -2x2-4,7x+2=0, løs denne andengradsligning, på den måde finder du x-koordinaterne til skæringspunkterne :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2016 af Triiina (Slettet)

sådan da :)

 \left( \frac{8}{27} \right)^{\frac{2}{3}} \frac{27}{\sqrt[4]{9^2}} \frac{\sqrt[3]{8}}{2^2}

kan du hjælpe med disse 3 ? : ) hvad de hver især giver i facit .

jeg har fået dem til 8, 2, 0,5    


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2016 af Triiina (Slettet)

rettelse; "jeg mener" 2, 8, 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2016 af Soeffi

#7 \left( \frac{8}{27} \right)^{\frac{2}{3}} \frac{27}{\sqrt[4]{9^2}} \frac{\sqrt[3]{8}}{2^2}


Skriv et svar til: Skæringspunkter, parabel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.