Matematik

en Lille opg!

03. marts 2009 af katja200 (Slettet)

Hey,,

en cirkel er givet ved  ligingen x^2 + 2x + y^ - 4y = 0 og det oplyses at P(1,1) ligger på cirklen

bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet p.

jeg har regnet cirklens centrum til (-1,2) og r = kvadr(5)

 hvordan finder jeg a ?

y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Beregn hældningen på den rette linje, der går igennem centrum og punktet P. Udnyt, at for ortogonale linjer til produktet af deres hældninger være lig -1 og indsæt herefter i den rette linjes formel med punktet P og den nyligtberegnede hældning og find b.


Svar #2
03. marts 2009 af katja200 (Slettet)

hældningen på den rette linje som går gennem c og p er det vektor cp ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej, det er en vektor; du vil have fat i hældningen på den rette linje. Brug, at a = Δy/Δx.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af mathon

c: (x+1)2 + (y-2)2 = 5

cirklens tangentligning i P(1,1)

(1+1)(x+1) + (1-2)(y-2) = 5

2(x+1) - (y-2) = 5

y-2 = 2x+2-5

y = 2x - 1


Svar #5
03. marts 2009 af katja200 (Slettet)

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af mathon

alment

c: (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

cirklens tangentligning i Po(xo,yo)
(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r2

....................

nærmere detaljer
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676


Skriv et svar til: en Lille opg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.