Matematik

Minimum

03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

Hej allesammen, er simpelthen gået i stå i dette opgave

Bestem minimum for funktionen f(x) = x2 + 2/x , x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad betyder det, at funktionen har et minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0 mht. x

y-koordinaten findes ved indsættelse af din fundne x-værdi i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

dobbeltpost


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Kunne man ikke også bruge denne formel (-b/(2a),-d/(4a)) ?

Det fik jeg da lige at vide, da jeg også har problemer med max og min.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hvad med den her formel (-b/(2a),-d/(4a))?

Det fik jeg da lige at vide, man kunne bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#4

Jo, det kan man sagtens. Din metode er noget, man lærer i 1.g, hvorimod min metode er en, der kommer på tale i 2.g

Begge metoder er selvfølgelig gode


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

dog skal man med din metode tænke lidt over, hvad b er i forskriften


Svar #8
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

 what er overhovedet ikke med


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Du kan ikke benytte toppunktsformlen. Gør som i #2.


Svar #10
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

kan det passe at resultatet er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Ja, men husk at find den tilhørende funktionsværdi så det er et punkt du finder.


Svar #12
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

danielras, hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

At det er korrekt at der er et minimum ved x=1, men x=1 er ikke et punkt. Du skal finde den tilhørende funktionsværdi. Det er bare at indsætte x=1 i den oprindelige funktion.


Svar #14
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

skal jeg indsætte 1 i f(x) funktion eller f'(x) funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Du ved jo allerede at f'(1) = 0 eftersom det er det du lige har løst. Så det er selvfølgelig i f(x).


Svar #16
03. marts 2009 af Determig11 (Slettet)

kan det passe det bliver 3?

så har jeg en punkt der hedder (1, 3)?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

det passer


Skriv et svar til: Minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.