Matematik

Retningsvinkel for vektor AB

04. marts 2009 af Olivia Nygaard (Slettet)

 Hej :)

Jeg skal beregne retningsvinklen for vektor AB når A(-3,2) og B(6,-1) men kan ikke finde et sted, hvor det står beskrevet, hvordan man gør? 

Håber der er nogle, der kan hjælpe :)

Hilsen Olivia


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af mathon

AB = OB - OA
.........
alment
a = [x,y]

Vret = tan-1(y/x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan skrive liniens ligning op som ax + by +c = 0, en retningsvektor er så (-b,a), eller ethvert multiplum af denne, så (b,-a) er også en retningsvektor, du kn ågså bruge (1,α), som retningsvektor. Regn selv efter, om det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af Sanusse (Slettet)

Hej :D

Har nøjagtig samme problem ved at beregne retningsvinklen for vektor A og B

Håber nogen af jer kan hjælpe!:D


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af mathon

#1

 vektorligning
                                               AB
= OB - OA

                                               AB = [6,-1] - [-3,2] = [9,-3]

                                               Vret = tan-1(-3/9) = -18,43º


Skriv et svar til: Retningsvinkel for vektor AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.