Matematik

ligger linjen l i planen?

04. marts 2009 af larslarsen05 (Slettet)

HEJ

Hvordan ved man om en linje ligger i en plan alfa?

mvh

lars


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Linjens normalvektor er parallel med planens normalvektor,


Svar #2
04. marts 2009 af larslarsen05 (Slettet)

Når der står ligger, skal man så tolke det som at den ligger inde i planen eller bare at den skærer ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af dnadan (Slettet)

at planen indeholder linjen...


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2009 af mathon

...og

at et vilkårligt punkt, P, på linjen har afstanden 0 fra planen,
α: ax+by+cz+d=0
 

dist(α,P(xo,yo,zo)) = |axo+byo+czo+d|/√(a2+b2+c2) = 0


Svar #5
04. marts 2009 af larslarsen05 (Slettet)

okay tak  for hjælpen :)


Skriv et svar til: ligger linjen l i planen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.