Fysik

Længde- og rumvidelse opg 2.28

05. marts 2009 af Noorita (Slettet)

Jeg har problemer med den her opg. Jeg skal have 2 resultater. Jeg er kommet til den ene men ikke den anden.  resultater        0.479               117

Men jeg ved selvfølgelig ikke om det er rigtigt.

Hvor meget vil en 700 m lang stålbro udvide sig fra den koldeste vinterdag med -20 grader til den varmste sommerdag med 37 grader?

Broen opdeles i sektioner. Hvor lang må en sektion være, hvis man kun vil acceptere en udvidelse på 8 cm per sektion ved de ovennævnte temperaturforhold?

Det jeg gjord er at jeg brugt den her formel.

ΔL=α x L0 x Δ t

0.96 x 10-5 x K-1 x 700 x (80-(-20))

=0.38304

0.38304 / 0.8= 0.479

og så kan jeg ikke rigtigt komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

(0.96*10-5 K-1)*(700 m)*((80-(-20)) K) = 0,672 m = 67,2 cm

antal sektioner ((67,2 cm)/(8 cm/sektion) = 8,4 sektion dvs. 8 sektioner


Svar #2
05. marts 2009 af Noorita (Slettet)

ok :D

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Længde- og rumvidelse opg 2.28

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.