Fysik

Trådens resistans; er det korrekt?

06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jeg sidder med følgende, forholdsvis simple opgave, men ved ikek lige hvad jeg skal det er lidt nyt for mig:

En sølvtråd har ved 25 οC på 7,2 Ω. Beregn trådens resistans ved 90 οC.

Havde godt nok et bud, men det kunne man ikke... Hvad skal jeg starte med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud? Hvis ikke, kan du altid prøve at lede efter en formel, der kobler temperatur og resistans.


Svar #2
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Altså udgangspunktet må være formlen

R=R0(1+α+t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis; så mangler du blot lige at overveje, hvad R, R0, alpha og T er.


Svar #4
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

R=7,2 ohm

R0=25 grader?

α=0,00410

t=90 grader

så kan jeg jo ikke finde noget når hele formlen opfyldes!? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: R er resistans, så R0 er ikke 25 grader. ;)

Har du fået alpha opgivet?


Svar #6
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

For sølv gælder at α=0,00410 οC-1, hvorfor resistensen af sølvtråden vokser med (41/1000) af sin værdi ved 0 grader??

 Kan jeg bruge det til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Finno - Nu har du jo nok oplysninger til at beregne R0. =)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2009 af mathon

R ≈ R25(1+α*ΔT)

da
alle led indeholdende faktor α2 med rimelighed kan regnes for 0


Svar #9
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

jeg får 8,94 ohm.?


Svar #10
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

rettelse: 31,66 ohm


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. marts 2009 af mathon

R ≈ (7,2 Ω)*(1+(0,00410 C-1)*((90-25)C)) = 9,12 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

skide godt mathon, så betyder det at jeg regnede min rigtigt ud.


Skriv et svar til: Trådens resistans; er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.