Fysik

bestem højden af blydelen

08. marts 2009 af dumsen (Slettet)

Heyy alle derude... Håber der nogle der kan hjælpe mig er helt blankk

Et lod har tværsnitsarelaet 6,0cm2, og er 8,0cm højt. lodets masse er 300g og lodet består nederst af aluminium og øverst af bly.

Bestem højden af blydelen..

Nogle der kan hjælpe:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du ved, at volumenet er givet ved:

A * h, hvor A er grundfladearealet. (tværsnitsarealet). Yderligere kender du til massen af loddet. Du kan derfor opskrive:

M = malu + mbly = Valualu + Vbly ρbly

Valu = A * halu

Vbly = A*hbly

Da den er 8 centimeter høj kan det skrives som:

Valu = A * (h - hbly)

Du har dermed, ved indsættelse i ligningen øverst:

M = A * (h - hblyalu + Vbly ρbly = A * (h - hblyalu + A*hbly ρbly


Svar #2
08. marts 2009 af dumsen (Slettet)

så det vil sige at den sidste ligning kan bruges til at finde højden af bly?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Ja. du kan se at den eneste ubekendte netop er hbly. I øvrigt er det flot udledt, Kristian :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/131720


Skriv et svar til: bestem højden af blydelen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.