Matematik

Beregn a

08. marts 2009 af Clittergirl (Slettet)

En familie af funktioner er givet ved fa(x)=3xa , x>0

Beregn a for den funktion, der opfylder at fa(x) øges med 60% når x øges med 15%


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af peter lind

f(1+0,3) = f(1)*1,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Ud fra oplysningerne opstilles følgende ligning:

fa(1,15x)=fa(x)*1,6

Der indsættes og isoleres:

3*(1,15x)a=3*xa*1,6 <=> (1,15x)a/(xa)=1,6 <=>1,15a=1,6 <=> a=...


Svar #3
08. marts 2009 af Clittergirl (Slettet)

Hvorfor 0,3 og ikke 0,15??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Jeg vil tro, at Peter Lind, har begået en af sine sjældne fejl, nemlig at se forkert og herved tro, at x øges med 30% og ikke 15%.


Skriv et svar til: Beregn a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.