Matematik

Gompertz Model

09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

I den såkaldte Gompertz model for en bestemt population af kyllinger kan sammenhængen mellem en kyllings vægt M (målt i kg) og kyllingens alder t (målt i døgn efter udklækning)
beskrives ved
ln(M)=1,6524-4,612*e^-0,0423t

a) Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og bestem M som funktion af t.

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

 ehm... sæt t = 30 og du får ln(vægten af en 30 døgn gammel kylling) (i kg).. Derefter isolerer du M (hvad er det modsatte af den naturlige logaritme?)


Svar #2
09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Tak for hjælpen, har fundet vægten, men forstår ikke hvordan jeg isolerer M ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af peter lind

eln(M)=M


Svar #4
09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2017 af Caro1768 (Slettet)

Hvordan finder i vægten ud fra den formel i får når i har indsat 30 på t´s plads?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2017 af mathon

#5
              \ln(M)=1{,}6524-4{,}612\cdot e^{-0{,}0423\cdot 30} =0{,}355909

              e^{\ln(M)}=e^{0{,}355909}

              M =e^{0{,}355909}


Skriv et svar til: Gompertz Model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.