Matematik

funktion, integral og variabel.. hjælp

10. marts 2009 af bcch (Slettet)

hej. jeg har en mat aflevering som jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber nogle vil hjælpe mig.

1) en funktion er bestemt ved f(x)=7ln x - 2x^3
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
jeg ved godt hvordan jeg skal regne den ud, men jeg kan ikke finde ud af at finde f'(x). hvordan gør man det?

2) a) bestem hvert af integralerne, integraltagen(2,0) x^3 dx og integraltegn(2,0) x^3/4 dx
er det rigtigt at den første er 4? og hvordan gør man med den anden?

3) om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel d.
Bestem N udtrykt ved d.

Alle opgaverne er uden hjælpemidler..
jeg håber nogle vil hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du noget bud til beregning af f'(x)?


Svar #2
10. marts 2009 af bcch (Slettet)

ikke helt, da jeg er i tvivl om det er ln(x) som bliver 1/x mener jeg. men i opgaven er der ikke parentes om x, da der er mellemrum mellem ln og x. derfor er jeg i tvivl.


Svar #3
10. marts 2009 af bcch (Slettet)

nogle som vil være rigtig søde at hjælpe mig, da jeg har problemer med det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: ln x = ln(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2009 af MrAbdul (Slettet)

Jeg ved ikke hvor meget det hjælper at svarer så sent men her er den så

Du har funktionen:

f(x)=7ln x - 2x^2

så ved du at dit punkt er P(1,f(1))

Dvs. du finder y ved at sætte dit x ind i din funktion

f(1) = ... 

vi ved at ln(1) = 0 

P(1,-2)

Så skal der differentieres da det er tangentens ligning du skal finde

f(x)=7ln x - 2x^2

f.m(x) = 7 * 1/x -4x = 7/x - 4x

 For at finde a, hældningen, skal du sætte dit x ind i f.m(x)

f.m(1)

y = ax+b

-2 = 3 * 1 + b

-3-2 = b

b= 5

tangentens ligning bliver da: y = 3x+5


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

 MrAbdul, det er ikke f(x)=7ln x - 2x^2 men f(x)=7ln x - 2x^3

men selvom du har taget den, laver du en fin gennemgang tros for en lille sjov regnefejl:

-3-2= b

hvorefter du skriver at det giver 5... det giver b=-5

så bliver tangentens ligning da: y=3x-5


Skriv et svar til: funktion, integral og variabel.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.