Matematik

FUNKTIONER!

10. marts 2009 af Cline (Slettet)

Hej, jeg har lidt problemer med to opgaver.

Håber I kan hjælpe.

-

Opg 11: En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 - 3x^2 + 2x

Det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a. Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opg 14: En funktion f er bestemt ved f(x) = x + (16/x), x > 0

a. Bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum.

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Isomorphician

Opg 11: Løs f'(x) = 11

Opg 14: Løs f'(x) = 0


Svar #2
10. marts 2009 af Cline (Slettet)

Nu kan det godt være jeg spørger dumt, men hvordan er deet nu man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af Isomorphician

Opg 11: f'(x) = 3x2 - 6x + 2, se i din bog hvorfor.

Opg. 14: f'(x) = 1 - (16/x2), se i din bog hvorfor.


Skriv et svar til: FUNKTIONER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.