Fysik

FYSIK 3OPG. tak haster

10. marts 2009 af Math002 (Slettet)

Hej studieportalen. jeg har 3 opgaver i fysik som jeg ikke rigtig kan finde ud af at lave.. har prøvet men det går ikke .. :S

Opgave 1:
Fra et stillads kaster en murer en mursten 12,0 m lodret ned. Murstenenes starthastighed er 1,5 m/s.
a) Hvor lang tid går der inden murstenen rammer jorden?
b) Hvor stor er murstenens hastighed lige inden den rammer jorden?

Opgave 2:
En golfspiller kaster en golfkugle lodret op i luften med en hastighed på 2,8 m/s.
a) Hvor højt op i luften kommer golfkuglen?
b) Hvor lang tid går der, inden hun griber golfkuglen igen?

Opgave 3:
En bil kører på en tør vej med en hastighed på 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s2
a) Hvor lang tid går der, inden bilen standser?
b) Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?

jeg har ingen anelse hvordan jeg skal komme i gang eller hvordan jeg skal slutte :Z


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Jerslev

#0: Ad 1a: Brug ligningerne for kostant acceleration.

Ad 1b: Energibevarelse / eller ligningerne for konstant acceleration.

Ad 2a: Energibevarelse.

Ad 2b: Ligningerne for konstant acceleration.

Ad 3a: Ligningerne for konstant acceleration.

Ad 3b: Ligningerne for konstant acceleration.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af peter lind

Du skal bruge formlerne for en jævn voksende bevægelse s=½at2+vot+s0, v= at+v0, hvor a er acelerationen( i de 2 første tilfælde tyngdeaccelerationen), v0 er starthastigheden og s er startafstanden. I 1ab og 1a kan du også bruge energibevarelsen.


Svar #3
10. marts 2009 af Math002 (Slettet)

Jerslev - Hvad er det for nogle ligninger du snakker om? der står overhovedet intet om dette i min fysikbog?

peter lind, ok jeg prøver lige, er dette korrekt så:
s = 0,5 * 9,82 * t2 + 1,5 * t + s0
- Hvordan finder jeg startafstanden og t (tiden?)..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af Jerslev

#3: Jeg snakker om samme ligning som #2 nævner.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af peter lind

 #1 henviser til er de Iigninger jeg har nævnt i #2. Jeg finder det helt usandsynlig at de ikke står et eller andet sted i din bog.  I opgave 1 er s0 =12 m. I opgave 2 er s0=0. Tiderne finder du ved at bruge de nævnte formler.


Svar #6
10. marts 2009 af Math002 (Slettet)

Nåår, ok så forstår jeg det bedre :) .

Tager lige opgave 1:

s = 0,5 * 9,82 m/s2 * t2 + 1,5 m/s * t + 12 m

s = 18,41

s(t) = 12 m + 1,5 m/s = 13,5 sek. ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2009 af peter lind

Opgave 1. tyngdeaccelerationen og hastigheden peger nedad medens med startsted 12 m regnes  positiv. Derfor skal der et minus tegn foran de 2 første led. Lige inden stenen rammer jorden er s=0.


Skriv et svar til: FYSIK 3OPG. tak haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.