Matematik

Jeg prøver lige igen

10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

Hvad er forskellen på partielt afledede og partielle differentialer? Helst forklar situation med to variabler tak.

---------------------------------------------------------------------------------

Svar #1 - Citér
7 timer og 16 minutter siden af
peter lind

En partiel afledet ∂f/∂x erløst sagt en differentialkvotient, hvor man ved udregningen holder alle andre variable konstant.

Differentialet df af f(x,y) er df = (∂f/∂x)dx + ( ∂f/∂y)dy

----------------------------------------------------------------------


Svar #2 - Citér
5 timer og 43 minutter siden af
Erik Morsing

For lige at uddybe: Vi har en differentiabel funktion f, så er differentialet ∂f en tilnærmelse til ændringen Δf i værdien af funktionen, som er givet ved: Δf=f(x1+dx1+...+xn+dxn)-f(x1,...xn). Eksempelvis kan du øve dig på følgende: Find den procentvise ændring i perioden T(L,g)=2*pi*(√L/g) af et simpelt pendul med længden L, hvis denne øges med 2%, og accelerationen aftager med 0,6%


--------------------------------------------------------------------------


Svar #3 - Citér
17 minutter siden af
Melinka

men hvis jeg så har en funktion der hedder C=f(Y,i) hvad er så de partielt afledede så går jeg ud fra at de partielt afledede er ∂f/∂Y(Y,i) med mht. Y og ∂f/∂i(Y,i) mht. i. hvad er så forskellen til partielt differentialer er det så bare ∂f/∂Y *dY og ∂f/∂i(Y,i) *di?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af peter lind

Så er dC = ∂f/∂Y *dY + ∂f/∂i(Y,i) *di
 


Skriv et svar til: Jeg prøver lige igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.