Matematik

hjælp til at komme igang

11. marts 2009 af flemmings-helte (Slettet)

hej,

Opgaverne lyder:

Angiv grundtal, vækstrate og grafensskæringspunkt med y-aksen for hver af følgende eksponentielle udviklinger, og afgør desuden om de er voksende eller aftagende:

f(x) = 3,5*2,3x

g(x) = 4*0,8x

g(x) =  0,568 * 4.56x

Bare hjælp mig igang med den første :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2009 af mathon

f(x) = b*ax                 med grundtal a

f(x) = 3,5*2,3x           med grundtal 2,3
og
vækstrate:
f(xo+1) = b*axo+1 = b*axo*a = a*(b*axo) = a* f(xo)
f(xo+1) - f(xo) = a* f(xo) -f(xo) = (a-1)f(xo)
Δf(1) = (a-1)f(xo)
dvs.

2,3 - 1 = 1,3 = 130%

skæring med y-akse:
dvs. x = 0
f(0) = 3,5*2,30 = 3,5*1 = 3,5

Sy(0;3.5)


Svar #2
11. marts 2009 af flemmings-helte (Slettet)

TUSIND TAK! :D Du forklarede det bedre end min lærer :)


Skriv et svar til: hjælp til at komme igang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.