Matematik

Procentregning/vækst, renter

13. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Hej people

Har altså lige brug for et råd, da min hjerne er død. Spørgsmålet lyder således:

Hvor mange procent skal man have i rente hver måned for, at det svarer til, at man får 12% om året?

Takker på forhånd XD


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Isomorphician

(1 + r)12 = 1,12, isoler r


Svar #2
13. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

(1+r)12 = 1,12

12√1,12 = 1,01

ALTSÅ f.eks.:

100*(1+1%)12 = 112,68

100*1,12 = 112

Men det er jo ikke præcist!? Eller har jeg kludret i det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2009 af Isomorphician

12√1,12 = 1,00948879293

Uden afrunding burde det give et præcist resultat.


Svar #4
14. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Okay! Mange tak :)


Skriv et svar til: Procentregning/vækst, renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.