Matematik

Funktioner

14. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

Hej jeg har fået nogle opgave i mat

F(x)=1/3*X^3+1/2X^2-2*x

B) du skal angive funktionens Definitionsmængde, Dm(f) og Værdimængde, Vm(f)

?:S hvordan går jeg?

c) du skal angive funktionens definitionsmængde Vm(f)

Hvordan angiver jeg den?

e) redegør for funktionens monotoniforhold

??

Håber i kan hjælåpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Definitionsmængden for funktionen f(x) er i almindelighed den største delmængde af de reelle tal, som x kan tilhøre. I tilfældet f(x) = 1 / (3x3) + 1 / (2x) - 2x må x ikke være 0. Dvs. x må være ethvert reelt tal bortset fra 0. Det skrives sådan: Dm(f) = R \ {0}.

Du skal differentier f(x) og bestemme evt. maksima. Hvis f ' er positivt i et interval, så er funktionen voksende i dette interval; hvis f ' er negativt i et interval, så er funktionen aftagende i dette interval. 


Svar #2
14. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

okay takker :D  <3


Svar #3
14. marts 2009 af kaydkhansen (Slettet)

Har fået en ny opgave beregn vinklen mellem l og m

f(x)=2*x+3

f(g)=-x+5

fundet at man kan bruge hældningstalenene til at find vinklen med,  ved ikke hvordan jeg skal sætte det ind i den formel Håber i kan hjælpe mig

Tak


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.