Matematik

Afstand fra punkt til tangentens røringspunkt med cirklen

14. marts 2009 af stine_madsen131288 (Slettet)

 Hej.. 

Er der evt. nogen der kan hjælpe mig med følgende opg.??

Cirklen C har ligningen: (x-2)^2+(y-3)^2=9, dvs. cirklen har centrum i C=(2,3) og radius r=3

Cirklen har to tangenter som går gennem punktet P=(7,9). Bestem afstanden fra punktet P til tangenternes røringspunkt med cirklen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af peter lind

Find ligningen for en linie gennem P og med en vilkårlig hældning a. Find denne linies skæringspunkter med cirklen. Dette vil give en andengradsligning. Hvis linien skal være tangent, skal den ahve netop et fællespunkt med cirklen, så deskriminanten skal være 0. Dette giver en ligning til bestemmelse af a


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Pythagoras. Trekant CPR, hvor R er røringspunktet, er retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af mathon

...hvorfor
|CP|2 = (7-2)2+(9-3)2 = 61

|CR1|2 = |CR2|2 = |CP|2 + r2 = 61 + 9 = 70     når R1 og R2 er røringspunkterne

|CR1| = |CR2| = √(70)
 


Svar #4
15. marts 2009 af stine_madsen131288 (Slettet)

 Hej Peter Lind 

Har en fundet en linie med ligningen y= (6x+3)/5. Denne ligning går gennem punktet P samt cirklen centrum. Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal komme videre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af peter lind

Du skulle ikke finde en linie gennem P og C. Du skal se på en linie y=ax+b, som skal gå gennem P. Betingelsen at linien skal gå gennem P betyder at du kan finde b udtrykt ved a. Derefter skal du løse ligningssystemet

(x-2)2+(y-3)2=9

y=ax+b

Hvis du sætter det sidste udtryk ind i det første får du (x-2)2+(ax+b-3)2=9. Dette er en andengradsligning. Hvis linien skal være tangent, skal der være netop en løsning til denne andengradsligning, og det sker hvis og kun hvis deskriminanten er 0.


Svar #6
15. marts 2009 af stine_madsen131288 (Slettet)

Hej Peter 

Tusind tak for hjælpen.. Kunne desværre ikke få samme resultat som mit facit. Jeg fik en længde på 8,4, mens facit siger 7,21??.. Hvis du har tid kunne det være fantastisk, hvis du kunne sende dine beregninger. 


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til tangentens røringspunkt med cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.