Matematik

Ligninger

15. marts 2009 af beieren (Slettet)

Hey. jeg har brug for hjælp til to de her to ligninger:

4(3x-2)=5x+13

2x(3x-4)=2(3x²+8)

Den første har jeg fået til 2,142 og den anden kan jeg simpelthen ikke finde ud af. Så kan i ikk skrive om den første er rigtig eller om jeg har gjort det forkert og den anden vil jeg bare gerne have et svar på ..              På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af mathon

4(3x-2) = 5x+13              gang ind i plus-parentesen

12x-8 = 5x+13......
.............

2x(3x-4) = 2(3x²+8)         divider med 2

x(3x-4) = (3x²+8)            gang ind i plus-parenteserne

3x2 - 4x = 3x2 + 8.........


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af Isomorphician

4(3x - 2) = 5x + 13 <=>

12x - 8 = 5x + 13 <=>

7x = 21

x = 3

...

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8) <=>

x(3x - 4) = 3x2 + 8 <=>

3x2 - 4x = 3x2 + 8 <=>

-4x = 8 <=>

x = -2


Svar #3
15. marts 2009 af beieren (Slettet)

super.. Tusind tak :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.