Matematik

hjælp til rettelse

15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

nogend der gider kigge det igennem og fortælle mig om fejl, evt. hjælpe med det? 

Vedhæftet fil: rettelse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hej Mathi,
Har lige kort kigget den igennem :)

Du har et problem i opgave 1, idet x = -2 ikke er en løsning (prøv evt. at indsætte -2 i ligningen, så kan du se det ikke giver 64).

I opgave to laver du også fejl:

8/(2*2) er IKKE det samme som 8/2 * 2 (dette er ganske rigtigt lig 8).
Derimod er det lige 8/4 = 2.

Når du så skal tegne parablen, skal du selvfølgelig benytte den viden, og du kan altså ikke sætte toppunktet i (0,0). Prøv evt. at tegne den på lommeregneren, så får du et realistisk billede

opgave 4 ser rigtig ud.

Mht. opgave 5:

Det gælder generelt at:
* Har a og b samme fortegn, ligger toppunktet til venstre for y-aksen.
* Har a og b forskellige fortegn, ligger toppunktet til højre for y-aksen.
* Er b=0 ligger toppunktet på y-aksen.

Du kan nemt vurdere hvorvidt a er positiv eller negativ (der har du hvertfald gjort i opgave 1), og ud fra dette kan du sige om b er positiv, negativ eller lig 0.
D kan du forudsige ved at se hvor mange steder grafen skærer x-aksen.

0 gange er D negativ, 1 gang er D=0, og 2 gange er D positiv.


Mvh Henrik


 


Skriv et svar til: hjælp til rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.