Fysik

Energi

16. marts 2009 af colle92 (Slettet)

Hej, jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig. jeg har nogle spørgsmål og håber i kan hjælpe mig :)

1) en hårtørre på 1500 W bruger 4 min. på at tørre en perosons hår. Hvor meget energi i joule omsætter den?

2) en hår tørre på 2,5kW bruger 3 min på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i kWh omsætter den?

3)En el-vandvarmer på 2 kW skal tilføres 836000 J for at opvarme en beholder vand. Hvor lang tid tager opvarmningen?

4)For at kunne lave kaffe til en familie skal man opvarme 0,8 L vand fra 13 grader C til 100 grader C. Hvor meget enerdi skal der bruges til dette?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af mathon

E = P*t

t = E/P

E = (V*ρ)*c*ΔT


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.