Matematik

Polynomier af højere grad (3. grads)

16. marts 2009 af Ahc (Slettet)

 Hej drenge.
Jeg sidder her og skal til at lave min emneopgave om polynomier af højere grad.

Jeg skal så redegøre for begrebet polynomier.
Da har jeg tænkt mig at skrive lidt om nulpunkter, fortegnsvariation osv.

Mit spørgsmål er dog:

Hvad er det som afgør, hvordan benene vender på funktionen ved et polynomier af højere grad?
Er det konstanten A, ligesom i 2. grads - eller?

Tak på forhånd!
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. marts 2009 af Dynin (Slettet)

For et polynomium p(x)=axn+r(x), hvor r(x) er resten af polynomiet, af grad n≥1 gælder at

n lige: Benene vender opad hvis a>0 og nedad hvis a<0

n ulige: Højre ben op og venstre ben ned hvis a>0 og omvendt hvis a<0

... så ja koefficientet til polynomiets højeste gradled afgører hvilken vej benene vender


Svar #2
16. marts 2009 af Ahc (Slettet)

 Så siger jeg mange tak.

Præcis det svar som jeg skulle bruge!


Svar #3
16. marts 2009 af Ahc (Slettet)

 Kan nogle fortælle mig, om faktorisering af polynomier, foregår på samme måde hele vejen?

Jeg ved at faktorisering af et 3.grads hedder f(x) = a3 (x - x1) (x - x2) (x - x3)

Hedder den så ved et 4. grads: f(x) = a4 (x - x1) (x - x2) (x - x3) (x - x4)

Osv. osv.


Skriv et svar til: Polynomier af højere grad (3. grads)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.