Matematik

Håber i kan hjælpe smukke mennesker. ´´Andengradsligning´´.

16. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg gøre her ? 

Undersøg hvordan antallet af rødder I f(x)= x^2+k*x+25 afhænger af k


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

find deskriminanten og løs uligheder d > 0 d<0 og ligningen d=0 mht k


Svar #2
16. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

 Forstår seriøst ikke helt ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du finder dit udtryks deskriminant

så kan du start med at opstille ligning d =0 . her kan du så isolerer k. denne værdi af k vil da dig dig netop en løsning.

herefter kan du løse ulighederne d > 0 d<0 og isolerer k. så har du redegjort for hvordan værdierne af k påvirker antallet af rødder.


Svar #4
16. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

 Så bliver det : 

d = b^2 - 4 * a*c 

k^2 - 4 * 1^2*25

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ja det ser rigtigt ud, men hvorfor 1^2 ...det jo rigtigt men kun fordi det 1


Svar #6
16. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

 ja præcis.

Så er jeg faktisk færdig med opgaven el. :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

så skal du så bare sætte udtrykket = 0 og løse mht til k og løse ulighederne d > 0 d<0 :)

go nat


Svar #8
16. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

 Tusind tak


Skriv et svar til: Håber i kan hjælpe smukke mennesker. ´´Andengradsligning´´.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.