Matematik

2. Opgaver ( brøkregning er jeg ikke god til )

17. marts 2009 af TøsenOne (Slettet)

Opgave 1: En lektion varer 45 minutter.

- Hvor stor en brøkdel af et døgn er det ? ( i tal )

- Hvor mange procent af et døgn er det ?

Opgave 2: Kursen på Schweizerfrancs er 376. ( 100 Sfr. = 376 kr. )

- Hvor meget skal jeg betale for 2500 Sfr., når banken skal have 17. i veksel - gebyr ?

Jeg skal lige nævne, at lommeregner er absolut FORBUDT:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af ibibib (Slettet)

1. 45/60 = 3/4 og dermed 3/(4·24) = 1/(4·8) = 1/32

2. Prøv selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af mathon

2.
25*376           brug 4*(1/4)-reglen

(4*25)*(376/4) = 100*94 = 9.400
 


Skriv et svar til: 2. Opgaver ( brøkregning er jeg ikke god til )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.