Matematik

Størst mulige areal

17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

En stutteriejer skal ved hjælp af 600 m raftehegn bygge en rektangulær fold. Desuden skal en del af hegnet anvendes til at dele folden i tre mindre folde med grænser parallelle med to af foldens sider. Hvad er det størst mulige areal, han kan opnå for hele folden?

Altså så kan jeg jo se at: 4y*2x=600 <=> y=300-2x og hvordan kommer jeg så videre?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Uanset hvordan foldene laves bagefter, så får du følgende to udtryk længde i alt x+y=600m, og Arealet bliver A(x)=x*y=x*(600m-x), så den funktione, du skal differentiere hedder y(x)=-x2+600x, det giver så x=300m, y må så også være 300m. Så kan du begynde at lave folde, så meget du vil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det skal lige pointeres, at jeg har sat de to af siderne lig x i alt og de to andre lig y i alt.


Svar #3
18. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men ialt må jeg da have 4y (da folden deles i tre) og 2x (da der jo er to 'lange' sider også)


Svar #4
18. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men det er ikke relevant for sammenhængen?


Skriv et svar til: Størst mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.