Matematik

linjer og vektorer - haster!!!!!

17. marts 2009 af dkjatti (Slettet)

A)

en linje går gennem (3,4) og har hældningen -2. skriv en ligning for linjen. beregn dens skæringspunkt med x-aksen.

B)

en linje går igennem (-2,5) og har hældningen 0,5. skriv en ligning fir linjen på formen: ax+by+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af playstation (Slettet)

A) generel formel for ligningen y = ax + b

du har a og ved at indsætte dine punkter indi ligningen kan du isolere og finde b, derefter kan du opskrive din forskrift. skæringen med x - aksen y = 0

MvH Playstation


Svar #2
17. marts 2009 af dkjatti (Slettet)

men jeg kan stadig ikke finde ud af det :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Sajad (Slettet)

y=ax+b

4(-2*3)-b

b=4+2*3

b=10

derfor må linjens ligning være

y=-2x+10

den skærer x-aksen i

, men først skal vi sætte y=0

-2x=+10-y

x=5-y

x=5

det virker nok lidt uforståligt, men den er rigtig :D


Skriv et svar til: linjer og vektorer - haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.