Kemi

det er aflevering til imorgen Pleass hjælp mangler denne her opgave

19. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

 I en opløsning er pH = 9,5 Beregn pOH og oxoniumionkoncentrationen.

30mL 0,245M saltsyre titreres med 0,200M natriumhydroxidopløsning.

a) beregn pH før tilsætning af NaoH

b) Beregn hvor Ækvivalenspunktet ligger og pH ved ækvivalenspun ktet.

c) bereng Ved 5ml, 10mL, 36mL og ved 55mL NaoH- opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af mathon

ved 25°C
gælder
pOH = 14 - pH

[H3O+] = 10-pH


Svar #2
19. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

tak:D er der nogen der kan hjælpe med resten


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af mathon

a)

pH = -log[cs]

b)
Vbase = (csyre/cbase)*Vsyre

pH når syre og base har neutraliseret hinanden?

......................

c)
n(H3O+)o = (0,030 L)*(0,245 mol/L) = 0,00735 mol

pH(x) = -log([0,00735 - (x/1000)*0,2]/(0,035+x/1000))
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2009 af mathon

x er antal mL tilsat 0,200 M NaOH


Svar #5
20. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

ska jeg så sætte der der 5mL 10mL osv på x pplads???


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2009 af mathon

Ja

med undtagelse af de 55 mL
da
ækvivalenspunktet da er passeret
og
OH- derfor er i overskud


Skriv et svar til: det er aflevering til imorgen Pleass hjælp mangler denne her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.