Matematik

Hastighed

20. marts 2009 af freece (Slettet)

Temperaturen (målt i grader celsius) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden t (målt i antal minutter efter at ovnen er tændt) givet ved forskriften

f(t)=20+150ln(8t+1)

Bestem den hastighed, hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10.

Jeg har en idé om, at jeg skal skrive hastigheden som V=f(t)/t, hvor V er hastighed, f(t) er grader celsius og t er tiden. Er det rigtigt? Og hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal beregne f '(10).


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.