Matematik

Rumgeometri opgave

22. marts 2009 af Snorri (Slettet)

Heysan

Jeg har en rumgeometri opgave, som jeg virkelig ikke ved hvordan, jeg skal løse.

1)

Betragt de to kugler der har ligninger

k1: (x-2) ^2   +  (y - 3)^2  + (z - 6) ^2  = 9             og k2    (x-8)^2 + (y+3)^2 + (z - 9) ^2 = 36

a) Gør rede for at kuglerne har netop et fælles punkt

b) Bestem tangentplanen til de to kugler i det fælles punkt.

B'eren tror jeg godt jeg kan løse, men hvordan skal man løse a'eren? Jeg har prøvet at fyre dem begge to ind i TI interactive og solve mht. x,y og z, men så skrev den false:

solve((x - 2)^(2) + (y - 3)^(2) + (z - 6)^(2)=9 and (x - 8)^(2) + (y + 3)^(2) + (z - 9)^(2)=36, {x, y, z})

Og så skriver den false

Hjælp søges :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af ibibib (Slettet)

a) Beregn de to kuglers radius og beregn afstanden mellem de to kuglers centrum.


Svar #2
22. marts 2009 af Snorri (Slettet)

Radius for k1 må være 3 og radius for k2 er 6. Så burde afstanden mellem de to kuglers centrum vel være 9 (givet at de to kugler kun har et fælles punkt). Forstår ikke helt hvad jeg kan bruge det til :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af peter lind

Hvis du også finder at afstanden mellem centrene er 9, må de 2 kugler lige akkurat røre hinanden.


Skriv et svar til: Rumgeometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.