Matematik

Super kort - er det rigtigt?

22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Bestem radiantallet for en centervinkel i en cirkel med radius 2,5 cm, når den spænder over en bue, der er 2 cm lang.

Mit bud:

En vinkel, hvis toppunkt ligger i cirklens centrum, kaldes en centervinkel. Den er lige så mange grader som den bue, den spænder over, hvorfor der her må være tale om 2 grader?

så er radiantaller givet ved:

pi·(2/180)=0,035

r·0,035=2,5·0,035=0,087

er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det er vigtigt at huske at når man snakker radianer snakker med enhedscirklen. Altså en radius på 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af mathon

...eller skrevet

(2°/180°)*(π*(2,5 cm)) = 0,087266 cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Radiantallet er lig med buen i en enhedscirkel. Du har en cirkel med radius 2.5cm, hvor buen er 2cm. Stop figuren ind i en kopimaskine og reducer så radius bliver 1. Vinklen er uændret. Cirkelbuen er nu 2/2.5 = 0.8. Hvilket er tallet du søgte.


Svar #4
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Super! :-)

Sidste opgave:

På et ur er den store viser 1,2 cm lang. Hvor mange cm gennemløber spidsen af den store viser i tiden 14:05-14:27?

Hvad skal jeg gøre?


Svar #5
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#3

WHAT!!? Jeg har gjort akkurat som mathon! :-S

Det fremgår jo ikke af opgaven, at der er tale om en enhedscikel. Læs opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Det gjorde jeg. Der står 2cm ikke 2grader. Er det grader har mathon ret.


Svar #7
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#6 ja men der er tale om en centervinkel: En vinkel, hvis toppunkt ligger i cirklens centrum, kaldes en centervinkel. Den er lige så mange grader som den bue, den spænder over, hvorfor der her må være tale om 2 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis der i opgaven står 2cm, må du ikke begynde at gætte på at der måske skulle stå 2 grader. Så står der 2cm og det er det du skal regne med.


Svar #9
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Prøv at så centervinkel op på nettet eller i et leksikon!


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Det behøver jeg ikke. Jeg underviser i det. Da du åbenbart ikke er modtagelig for min hjælp vil jeg bruge tiden på at hjælpe andre. Farvel
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2009 af mathon

Jeg læste "Mit bud", hvor du skriver 2 grader.

Men rettelig foreskriver opgaveteksten 2 cm (den burde jeg have læst ordenligt):

der står ikke, at det skal være på enhedscirklen,
hvilket ikke er nødvendigt,
fordi
definitionsmæssigt
gælder
buen = radiantal*radius
hvoraf

radiantal = buen/radius = (2 cm)/(2,5 cm) = 0,8


kieslich bør prises for sin korrekthed.


Skriv et svar til: Super kort - er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.