Biologi

opgave 2. FEDT biologi skriftlig eksamen 2007?

23. marts 2009 af mariac18 (Slettet)

Hej alle sammen.

Er der nogle herinde der har lavet opgave 2.FEDT fra august 2007 biologi skriftlig eksamen?

Jeg vil nemlig meget gerne have lidt hjælp hvis det er!

//Maria


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Stenalt (Slettet)

Kan du ikke lige linke til opgaven??


Svar #2
23. marts 2009 af mariac18 (Slettet)

Jo her kommer linket:
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/Opgaver%20gl%20ordning/2007%206%202.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2009 af Stenalt (Slettet)

Hvilken del har du svært ved?? hvis jeg bare svarer på det hele får du jo ikke så meget ud af det andet end svarene...


Svar #4
23. marts 2009 af mariac18 (Slettet)

c'eren i A-delen og beren i Bdelen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2009 af Stenalt (Slettet)

C i A:

Acetyl CoA er slutprodukt ved nedbrydning af glucose, galactose og fructose... Der dannes  acetyl CoA for hvert molekyle monosakkarid... Regner ikke med du skal kunne alle reaktionerne, så ellers bare nævn at det er dette man kalder glucolyse...

Ved ikke hvordan jeg ville lave egentlige beregninger... Jeg ville stille det op således:

TCA:

På substratniveau dannes 1 GTP = 1ATP

Herudover: 3NADH = 7,5 ATP( ved oxidativ phosphorylering)

                     1 FADH2 = 1,5 ATP ( ligeledes ved ocidativ phosphorylering)

Dvs. i alt 10 ATP

C i B:

Du kan se at GAA er blevet til AAA ( såfremt læseretningen er nedefra), Dvs at der i mRNA er sket en ændring fra CUU til UUU, dvs aminosyren er ændret fra Leucine til Phenylalanin...


Svar #6
23. marts 2009 af mariac18 (Slettet)

mange tak for din besvarelse, det gav mig helt sikkert et skub på vej... :) Mange tak. Må jeg skrive til dig igen, hvis jeg støder på problemer??


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2009 af Stenalt (Slettet)

#6 så lad gå...


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2009 af Kimiechristina (Slettet)

Hej Maria

jeg har en søster som var oppe i denne opgave til eksamen. Hun kunne godt tænke sig at se en anden formulering af det. Må hun se din ?


Skriv et svar til: opgave 2. FEDT biologi skriftlig eksamen 2007?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.