Matematik

Prøve uden hjælpemidler

23. marts 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Hej..

Jeg har nogle opgaver her som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse, håber der er nogle der vil hjælpe :) og da jeg er VIRKELIG dårlig til matematik må i gerne skære det så meget ud i pap som muligt :D

1) Løs ligningen (x-1)(x^2-4) = 0

2) Bestem en forskrift for den linære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) (-3,0), og løs ligningen f(x) = 3

3) Om en funktion f(x) oplyses det, at f´(x) = x^2-12x.  Bestem monotoniforholdene for f(x)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2009 af Isomorphician

1) Brug nulreglen.

2) Benyt: a = (y2-y1)/(x2-x1), og y = ax + b

3) Løs: x2 - 12x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

1. Brug nulreglen.

2. og b = y1 - a*x1

3. Sæt x udenfor parentes og brug nulreglen


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2009 af mathon

1)
(x-1)(x2-22) = (x-1)*(x+2)*(x-2) = 0


Svar #4
23. marts 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Sorry, nulreglen ???


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

a*b = 0  ⇔ a = 0 eller b = 0

Kan udvides vilkårligt, så ifølge mathon må (x-1) = 0 eller (x+2) = 0 eller (x-2) = 0

anvend den også i c)


Svar #6
23. marts 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Forstår stadig ik: Bestem en forskrift for den linære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) (-3,0), og løs ligningen f(x) = 3

A = Y2-Y1/X2-X1, 10-0/2-(-3) = 10/5

B = Y1 - a * X1

B = 0 - 2 * - 3 = 6

Men hvad er så forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = a*x + b


Svar #8
23. marts 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

isolere man så x eller ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Du kender a og b, sæt dem ind i svar #7, så har du forskriften for funktionen. For at løse f(x) = 3 sætter du så 3 = a*x + b og isolerer x.  dvs. 3 = 2*x +6


Svar #10
24. marts 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

aah :D

så forskriften er: f(x) = 2*x + 6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. marts 2009 af kieslich (Slettet)

yep. Løs nu f(x) = 3 (isoler x)


Skriv et svar til: Prøve uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.