Kemi

Beregning af nettoladning

25. marts 2009 af Houlborg (Slettet)

Jeg sidder med nogle opgaver i biokemi, hvor jeg skal beregne nettoladningen, og finde aminosyresekvensen. Jeg kan ikke greje hvordan jeg skal gøre. (Går ud fra, at jeg skal bruge bufferligningen til nettoladning !??).

Opgave 1:

Aminosyresekvensen af hormonet glucagon (29-rester) fra grisepancreas er vist nedenfor:

His-Ser-Gln-Gly-Thr-Phe-Thr-Ser-Asp-Tyr-Ser-Lys-Tyr-Leu-Asp-Ser-Arg-Arg-Ala-Gln-Asp-Phe-Val-Gln-Trp-Leu-Met-Asn-Thr

a) Beregn nettoladningen af glucadon ved pH 7 pg ved pH 2.

Opgave 2:

Et molekyle af det karudvidende plasmapeptid bradykinin består af følgende aminosyrer:

arginin (2 molekyler)
phenylalanin (2 molekyler)
glycin (1 molekyle)
prolin (3 molekyler)
serin (1 molekyle)

- Både den N-terminale og den C-terminale aminosyre er en basisk aminosyre.

- Bradykinin inaktiveres af en carboxypeptidase, som er et fordøjelsesenzym, der hydrolyserer den C-terminale peptidbinding i en polypeptidkæde, og det fremkomne oktapeptids C-terminal er phenylalanin.

- I et forsøg med partiel hydrolyse af bradykinin fremkommer følgende fire peptider, i hvilken rækkefølgen af aminosyrerne er ukendt:

I: (Arg, Phe, Phe, Pro, Ser)
II: (Arg, Gly, Phe, Pro, Pro)
III: Arg, Pro, Pro)
IV: (Arg, Phe, Pro)

a) Udled aminosyresekvensen for bradykinin
b) Angiv bradykinins nettoladning ved pH 7. Begrund svaret.

Kan I hjælpe mig med de tre opgaver og forklare hvordan det gøres?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af dr. crow (Slettet)

amino sekvensen for bradykinin er således. Arg - Pro - Pro - Gly - Phe - Ser - Pro - Phe - Arg.

pH = pKa + log [A-]
[HA]
                                     du skal bruge denne formel hvis proteinet er surt og denne hvis det er basisk.

pH=pKa + log [B]/[BH+]

du kan godt lige få et eksempel,

lad os antage at du har et protein med en pka. værdi på 4,5 og en sur opløsning med en ph værdi på, 4,9 så indsætter du værdier i Henderson-Hasselbalch ligningen, også skulle du gerne ende op med dette,

4.9 =4.5 + log [A-]/[HA]
10^4.9-4.5=log [A-]/[HA]
10^0.4= [A-]/[HA]
2.512=[A-]/[HA]

også har du hvor mange ioniserbare dele der er af dit protein, også lægger du 1 til det resultat du får der og dividerer dem med hinanden
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2009 af dr. crow (Slettet)

du har nu en %  af de amino komponenter der er ioniserbare, så skal du bare gange ladnings % med antallet af komponenter i dine amino syrer også lægge det hele sammen.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af dr. crow (Slettet)

oops lavede vist lige en fejl du skal bruge denne formel hvis proteinet er surt og denne hvis det er basisk. der skulle selvfølgelig have stået hvis aminosyren.


Skriv et svar til: Beregning af nettoladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.