Matematik

Længden af en ørred - Helt blank.

26. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man fundet følgende
model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt:

y=0,00769x3.10

Hvor x er længden (i cm) og y vægten (i gram).

Spørgsmål: Hvad er længden på en ørred der vejer 500 gram??

Brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

indsæt din y værdi og isoler x :)

500 = 0,00769x3.10


Svar #2
26. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Giv mig lige et hint til :) Altså sæt mig igang.

Er ikke så god til at isolere hehe :b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

okey :)

500=0,00769x^3.10 (=) 

500/0,00769= x^3.10 (=) 

ln( 500/0,00769) = 3.10*ln(x)  

prøv at tag den herfra  


Svar #4
26. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Hvad hulen er ´In´ ? (:


Skriv et svar til: Længden af en ørred - Helt blank.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.