Fysik

nyttiggjort energi - hjæælp!!!

28. marts 2009 af malene17 (Slettet)

Hej, og hjæælp!!

Jeg skal beregne den nyttiggjorte energi i et solvarmeanlæg, jeg har følgende opysninger

areal: 18365 m^2, solen skinner i 8,5 time, der tilføres i gennemsnit energi til solfangerpanelerne som har effekten 870 W/m^2. nyttevirkningen er 0,40

Jeg ved jeg skal bruge følgende:

nyttevirkning= E nytte / E tilført

nyttevirkningen kender jeg, oh den tilførte energi kan jeg vel beregne udfra noget med P=R*I^2 ??

Eller hvad???  ved ikke helt om jeg er heelt galt på den??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan starte med at regne ud, hvor meget Watt der tilføres i alt på arealet. Du ved, at solfangerne har effekten 870W/m^2, så ved at gange med arealet fås:

P_tot = P_solfanger * areal = 870W/m^2 * 18365m^2 = et eller andet (jeg har ikke en lommeregner ved mig)

Da watt er energi pr. sekund skal der ganges med antallet af sekunder på 8,5timer for at få den totale indstrålede energi. Herefter vides, at det kun er 40% af denne energi, der egentlig bruges, så:

E_nytte = nyttevirkning * E_tilført, hvor E_tilført er beregnet som E_tilført = P_tot* antal sekunder på 8½ time.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af mathon

nyttiggjort energi = 0,40*(870 J/(s*m2)*(8,5*3600 s)*(18365 m2) = 1,95565*1011 J =
195,565*109 J = 195,565 GJ

OK
du havde fået svar :-)


Skriv et svar til: nyttiggjort energi - hjæælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.