Fysik

Endnu en med elektrisk felt

29. marts 2009 af mathjælp (Slettet)

Samme opgave som her: peecee.dk/uploads/032009/Screenshot3.png

Nu er den nederste ladning bare negativ i stedet for positiv. Så bliver det resulterende elektriske felt (tegnet med blåt): peecee.dk/uploads/032009/Screenshot31_big_thumb.png (beklager grim tegning :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan principielt bruge den formel vi fandt frem til i den anden tråd, hvor du nu blot indsætter q2 = -3nC i stedet for q2 = 3nC.


Svar #2
29. marts 2009 af mathjælp (Slettet)

Det tænkte jeg også, men svaret bør give resultatet jeg skriver i den anden tråd, dvs. |E| = 1,18*10^3 N/C med en vinkel 5,5 grader over x-aksen.

Jeg kan ikke se hvordan den skal være 5,5 grader over x-aksen når jeg indtegner de forskellige E. En positiv ladning frastøder, mens en negativ ladning tiltrækker, det burde jo være korrekt nok, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du kan jo prøve at regne på det. Hvis du får 5,5 grader under x-aksen (hvilket for mig lyder mere sandsynligt), så er det nok bare en trykfejl i facitlisten.


Svar #4
29. marts 2009 af mathjælp (Slettet)

Jeg får ikke noget med 5,5 grader... desuden får jeg ogsdå |E| til at være  1,00*10^4 N/C...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at opskrive dine mellemregninger - bare i korte træk.


Skriv et svar til: Endnu en med elektrisk felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.