Matematik

Eksponentiel udvikling

29. marts 2009 af Zioz (Slettet)

Hej

Er lidt forviret i denne opgave håber på hjælp.

Opgaven lyder:

Om den eksponentielle udvikling gælder, at

f(x+2)-f(x) / f(x) = -5 / 9  og  f(-1)= 9 / 2

Bestem en forskrift for f.

Gør rede for, hvad den første brøk udtykker.4

På forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

en eksponentiel udvikling er af formen y = a*bx. Dette kan også skrives y=aekx, hvis du foretrækker det. Sæt dette ind i dine 2 betingelser, så har du to ligninger til at bestemme a og b(eller a og k)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

En lidt tricky metode: Lad f(x) = b*ax  så er:

Detter er lig med -5/9 så

Nu kan man nemt finde b ud fra den anden oplysning.


Svar #3
29. marts 2009 af Zioz (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.