Matematik

Simpsons metode

29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

hej 

jeg har brug for hjælp i nogle opgaver, hvor jeg skal bruge simpsons metode til at beregne opgaverne.

opgaverne er vedhæftet som et billede..

Vedhæftet fil: Unavngivet.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Nu er det mig lidt uklart, hvad der præcist menes med ordet led. Det er sandsynligvis antal delintervaller idet man normalt deler op i delintervaller. Med denne betydning vil et delinterval med længden h og start ved x0 give tilnærmelsen til integralet som  [f(x0+4f(x0+h/2)+ f(x0+h)]*h/6. Hvis der er 2 delintervaller hver med længden h vil man få  [f(x0+4f(x0+h/2)+ f(x0+h) + f(x0+h)+4f(x0+3h/2) + f(x0+2h)]*h/6. Hvis du har et delinterval vil h i dit tilfælde være 2, 2 delintervaller vil give h=1 og 4 delintervaller vil give h=½


Svar #2
29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

vil du ikke være søde og forklarer det på en måde, altså lidt mere detajleret  .. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af peter lind

Hvis du tager det første interval får du [f(0)+4(f(1)+f(2)]*1/6 = ... fortsæt selv.


Svar #4
29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

 Tak for det Peter, hmm, jeg tænkte lidt på om du ikke ville være rigtig sød og hjælpe mig lidt mere med opgaven.

Hvis du har tid ville jeg meget gerne høre om du ikke var frisk på at jeg kunne sende opgaven til dig, så du kan få et godt billede af opgaven, den er ikke på mere end 3linjer, og jeg skal være ærlig og sige at jeg ikke forstår særlig meget af det, da det er 3. g stof og jeg går kun i 1. g

[email protected]


Svar #5
29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

 her er opg.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af peter lind

Hvorfor i alverden regner du på opgaver for 3g, når du går på 1g ? Det synes jeg ikke er særlig smart. Jeg opgiver altså normalt ikke min e-post adresse; men jeg skal gerne se mere på den. Enten kan du ligge den ind her på tråden eller du kan sende den til mig på studieportalens postsystem.


Svar #7
29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

 jeg har lige vedhæftet den 2 min siden .. og jeg var nødt til at vælge det emne.. for det var det eneste emne tilbage jeg kunne vælge..


Svar #8
29. marts 2009 af G-Money bank (Slettet)

er du igang med at kigge på opgaven... ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2009 af peter lind

Jeg har holdt en pause bl. a. for at spise.

Det du har lagt ind ser godt nok ud. Jeg har en enkelt kommentar. Grunden til at den også giver et korrekt resultat for 3'grads polynomium skyldes noget symmetri. Hvis du integrerede x3 i et symmetrisk interval omkring 0, vil resultatet give 0. Hvis du bruger Simpsons formel på en funktion, der som x3 er asymetrisk omkring 0 vil den også give 0. Da enhver integration kan ved en lineær transformation føres over i integration i et symmetrisk interval omkring 0, vil et 3. grads polynomium give et korrekt resultat. At den fjerde aflede er 0 er en måde man kan vise dette forhold på; men det er ikke grunden.


Skriv et svar til: Simpsons metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.