Fysik

Enhed? Haster virkelig!

31. marts 2009 af Løvgaard (Slettet)

Hej folk på Studieportalen!

Jeg har i den seneste tid lavet et fysikprojekt om viskositet, MEN... jeg skal finde den dynamiske viskositet ved at gange densiteten med den kinematiske viskositet, således:

v = kinematisk viskositet

η = dynamisk viskositet

ρ = densitet

Den rigtige formel ser således ud: v = η/p <--> η = v * ρ

Enheden for η er Pa * s, enheden for v er m2/s og ρ er kg/m3.

Vi tager et eksempel. Kinematisk viskositet og densitet ved 15 grader er hhv. 1,14*10-6m2/s og 999,1kg/m3.

Problemet jeg har, er så enheden jeg får ud, når jeg ganger de to med hinanden.

v = 1,14*10-6m2/s*999,1kg/m3 = 1,14*10-3kg/(m*s)

Hvilken enhed er den understregede? For det er da ikke Pa*s som det skulle være. Newton, Pascal, noget helt tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Newton enhed = kg*m/s^2

Pascal enhed = kg/m/s^2

Prøv nu at forlænge dit udtryk med sekund:

kg*s/m/s^2

Dermed haves: kg/m/s * s = Pa*s


Svar #2
31. marts 2009 af Løvgaard (Slettet)

Forresten en trykfejl i eksemplet, hvor der skal stå η = ..., i stedet for v =...

#1: Hvorfor skal man lægge sekund til? Når man regner på sådan noget skal det gerne give "automatisk" den enhed der! Men jeg forstår ikke rigtig dit indlæg er jeg bange for... hvorfra og hvorfor kommer s lige pludselig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg forlænger blot brøken med 1 sekund. Det er stadigvæk den samme brøk.


Skriv et svar til: Enhed? Haster virkelig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.