Matematik

eksponentiel funktion

01. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder: "Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet (3,100), og at halveringskosntanten er 47

Bestem en forskrift for f"

Jeg er kommet så langt:

T(1/2) = ((log(1/2))(log(a))) <=>

log(a) =  ((log(1/2)/47) = ((-ln(2))/(47*ln(10)) = - 0,006405

Hvad har jeg gjort galt? skal man også fjerne log fra loga? Og i såfald, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af ibibib (Slettet)

a = 10-0,006405 = 0,98536


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

T(1/2) = ((log(1/2))/(log(a))) <=>           

47 = ((log(1/2))/(log(a))) <=>

log(a) = (log(1/2)/47) <=>
 

10^log(a) = 10^(log(1/2)/47) <=>

a = 10^(-0.006405) <=>

a = 0,98536

nu søges b:

f(3) = b * 0,98536^3  <=>                             det er anivet at f(3) = 100

100 = b * 0,956721 <=>

b = 100/0,956721 = 104,524

Her er dit svar:  f(x) = 104,524 * 0,98536^x


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.